MAGASINET OM DRYCK OCH MAT FÖR LIVSNJUTARE

 

Tomtedrink med juleskum

Tomtedrink med juleskum

TOMTEDRINK MED JULESKUM Sloegin med nejlika 50 mlCitronjuice färsk 30 mlSockerlag 20 mlTomteskum TOMTESKUM:2-3 dl vatten2-3 dl socker1 påse skumtomtar Koka en sockerlag på 2-3 dl vatten och 2-3 dl socker och lägg i en påse skumtomtar. Låt koka upp snabbt under...

Abrie Beeslaar – världens främste vinmakare

Abrie Beeslaar – världens främste vinmakare

Förra året tilldelades Abrie Beeslaar, chefsvinmakaren hos Kanonkop i Stellenbosch, den ärorika titeln International Winemaker of the Year för tredje året. Trots sin ringa ålder, 44 är, har han under nära två decennier bidragit till utvecklingen och moderniseringen av...

Med smak av Amalfi och solmogna citroner

Med smak av Amalfi och solmogna citroner

Varje år släpps en ny version av Blossa Årgångslögg. I år har turen kommit till den vackra kuststräckan mellan Positano i väst och Vietri sul Mare i öst. Längs kuststräckningen ligger städerna Cetara, Maiori, Minori, Ravello, Atrani, Amalfi, Praiano, Positano och...

Brynt Smör Daiquiri

Brynt Smör Daiquiri

Daiquiri är min personliga favoritcocktail. Enkel och god, precis som jag vill ha det. Men hur är det egentligen med strawberry daiquiri och ska det vara is eller inte? Vilka varianter finns det och hur beställer man i baren för att få det man vill? Dessa frågor och...

ANNONS
ANNONS
Människorna bakom Mandrarossa

Människorna bakom Mandrarossa

Det sicilianska vinhuset Settesoli har gjort en nystart med sitt vin-varumärke från 1999, Mandrarossa, som redan finns i ett 40-tal länder i världen. I Sverige är Mandrarossa ett relativt nytt begrepp, men sedan några är görs det en rejäl satsning på att försöka...

Två nya röda viner från Paul Jaboulet

Två nya röda viner från Paul Jaboulet

Under vinmakaren Caroline Freys ledning har Paul Jaboulet visat att det välrenommerade vinhuset tillhör vinvärldens toppskikt. Paul Jaboulet genomför sedan ett tiotal år ett medvetet hållbarhetsarbete. Det har resulterat i att man från årgången 2016 certifierar sin...

En oas för matglada på inre Östermalm

En oas för matglada på inre Östermalm

    På Restaurang Artilleriet serveras smårätter som är goda att dela på. På menyn influerad av världens kök hittar man också röding, långkok och Stockholms bästa Croque Monsieur. Allt serverat i en ny, skön miljö. Trion bakom Artilleriet har tidigare drivit krogarna...

Dry Martini

Dry Martini

Dry Martini, världens enklaste, men kanske också världens svåraste cocktail att göra. Alla har sin egen idé om hur den ska göras för att bli perfekt, och då tänker jag främst på våra gäster och personer som blandar sin egen ”drya” hemma. De flesta bartendrar är nog...

Triss i julbord

Triss i julbord

Tre av Stockholms mest delikata julbord hittar man på Kungliga Djurgården (Villa Godthem), på Norr Mälarstrand (Trattorian) och vid Stureplan (East). Här står upplevelsen av mat och dryck i centrum och varje restaurang har sitt eget koncept som utvecklas i takt med...

ANNONS
ANNONS

UTE NU!
NUMMER 6 2018

Vi önskar härliga högtider med fantastisk trerätters meny från Pontus In The Air på Arlanda, vi kollar in den perfekta Gin&Tonic, ger 15 juliga dryckestips och hur du gör den perfekta ostbrickan! Läs även om värdefulla viner från Bourgogne.

NUMMER 5 2018

Häng med när Per Morberg tipsar om vilt och få några riktigt härliga viltrecept att tillaga, träffa världens främste vinmakare och Sydafrikas stolthet, missa inte höstens heta viner och nya ölsorter samt följ med när vi  besöker Alsace under skördetid!

NUMMER 4 2018

I detta nummer träffar vi superkombon Efva Attling och Angela D’Orazio som har tagit fram Mackmyras nya heta whiskey, vi läser om Sofia Rydemalms passion för choklad och vi tipsar om 20 härliga viner till höstmyset!

NUMMER 3 2018

Missa inte nya numret av VIN&BAR. I detta nummer hälsar vi på maestron Melker Anderssson på sin nya restaurang, vi ger dig bästa tillbehören till grillfesten och tipsar om 15 härliga sommarviner!

NUMMER 2 2018

I detta nummer bjuder vi på äventyr med champagneexperten Richard Juhlin, tipsar om tio viner och retar smaklökarna med recept från medelhavet!

NUMMER 1 2018

VIN&BAR träffar Pieranglo Tommasi, norditalienska vinmakarfamiljen som bjuder på nya smaker i vinvärlden, vi besöker Grand Hotells prisbelönta sommelier Fredrik Lindfors och värmer oss med goda grytor!

 

Psst… nu finns vi även på instagram! @vinochbar

Abrie Beeslaar – världens främste vinmakare

Förra året tilldelades Abrie Beeslaar, chefsvinmakaren hos Kanonkop i Stellenbosch, den ärorika titeln International Winemaker of the Year för tredje året. Trots sin ringa ålder, 44 är, har han under nära två decennier bidragit till utvecklingen och moderniseringen av...

Människorna bakom Mandrarossa

Det sicilianska vinhuset Settesoli har gjort en nystart med sitt vin-varumärke från 1999, Mandrarossa, som redan finns i ett 40-tal länder i världen. I Sverige är Mandrarossa ett relativt nytt begrepp, men sedan några är görs det en rejäl satsning på att försöka...

Två nya röda viner från Paul Jaboulet

Under vinmakaren Caroline Freys ledning har Paul Jaboulet visat att det välrenommerade vinhuset tillhör vinvärldens toppskikt. Paul Jaboulet genomför sedan ett tiotal år ett medvetet hållbarhetsarbete. Det har resulterat i att man från årgången 2016 certifierar sin...

Prisbelönta viner från Rhônedalen erövrar ny mark

 Rött vingårdslägen, satsning på kvalitet och ekologisk odling har lönat sig för Alain Jaume. Med utgångspunkt från Rhônedeltat och Châteauneuf-du-Pape har vinhuset fått toppbetyg för flera av sina kvalitetsviner. Nu kommer de på allvar till Sverige. Côtes du Rhône är...

Greklands viner – så mycket mer än Retsina

      De flesta som varit på Greklandssemester har druckit den aromatiska anisspriten Ouzo och skålat i Retsina, det härligt söta mörkgula vinet som doftar av kåda. Det hör till. Men idag finns det många fler grekiska viner efter tre decenniers vinrevolution. Grekland...

Druvor odlade på hög höjd i Anderna ger mersmak

    I Moët Hennessys affärsområde Estates & Wines finns flera spännande och intressanta viner som inte lämnar någon oberörd. Vin&Bar har provat åtta viner från Nya Zeeländska Cloudy Bay och Terraz de los Andes i Argentina. Det gav mersmak. Särskilt viner...

Exklusiva viner från Bourgogne som går till historien

I franska Bourgogne produceras några av världens främsta viner. Nu kommer två av den framstående vinmakaren Albert Bichots viner från Premier Crus i Bourgogne till Sverige, det röda vinet Vosne-Romanée 1er Cru Les Malconsorts 2015 på magnumflaska och det vita vinet...

Biodynamiskt kvalitetsbubbel som förgyller festen

    NV Vouvray Brut – Domaine Vigneau-Chevreau. Artikelnr: 82069. Pris: 149 kr.  Domaine Vigneau-Chevreau är en liten familjeproducent och en gömd juvel i Vouvray, en appellation i Loire-distriktet Touraine, som främst är känt för sina smakfulla viner på druvan Chenin...

Generös tysk Riesling från hyllad producent i Pfalz

Familjen Kuhn har bott i Laumersheimer i Pfalz sedan 1700-talet, men det var när Philipp Kuhn tog över vingården som familjen började producera riktigt högkvalitativa viner. Redan 1992, när Philipp bara var 20 år, tog han över det operativa ansvaret för...

Tommasi öppnar dörren för nya smaker

    Den norditalienska vinmakarfamiljen är mest känd för sin klassiska amarone i Sverige. Men efter tjugo års expansion är företaget i dag aktivt i fyra av Italiens viktigaste vinregioner. Det lär resultera i ett pärlband av nya viner från Tommasi Wine Estates under...

FYRA VINER FRÅN GREKLAND vintips av Anette Rosvall

AIDAN, ESTATE ARGYROS

Ett speciellt vitt vin från ön Santorini som växer på vulkanisk jord helt pfyloxerafri. Rotstockarna är 70 år gamla och skyddas från vind och sol. Vinet är torrt med hög syra med toner av solmogen lite vaxig citron och örtigt citrongräs. Smakar gott till grillad fisk med citron.

ART NR 75664 PRIS 215 kr

ASSYRTIKO BY GAIA

Vitt vin som vuxit i den vulkaniska jorden på ön Santorini. Druvsorten är assyrtiko. På grund av värmen och blåsten binder man inte upp rankorna. Vinet får en vaxig, nötig karaktär med massor av gul frukt och mineral. Drick det som det är eller till grillade rätter av fisk eller ljust kött.

ART NR 99751 PRIS 189 kr

 

NAOUSSA BOUTARI

Medelfylligt rött vin gjort på druvan xinamavro från området Naoussa i Makedonien. Vinet är friskt och rödfruktigt med en örtighet som drar mot lakrisrot. Det här vinet passar finfint till moussaka och pastarätter.

ART NR 7185 PRIS 79 kr

KOURTAKI

Klassisk retsina med smak av kåda, rosmarin och citrus. Vinet är perfekt att dricka medan du längtar tillbaka till det grekiska turkosblå havet och de vackra solnedgångarna. Passar även till grekisk mat som grillad fisk, moussaka och saganaki.

ART NR 7185 PRIS 79 kr

ANNONS
ANNONS

En oas för matglada på inre Östermalm

    På Restaurang Artilleriet serveras smårätter som är goda att dela på. På menyn influerad av världens kök hittar man också röding, långkok och Stockholms bästa Croque Monsieur. Allt serverat i en ny, skön miljö. Trion bakom Artilleriet har tidigare drivit krogarna...

Triss i julbord

Tre av Stockholms mest delikata julbord hittar man på Kungliga Djurgården (Villa Godthem), på Norr Mälarstrand (Trattorian) och vid Stureplan (East). Här står upplevelsen av mat och dryck i centrum och varje restaurang har sitt eget koncept som utvecklas i takt med...

Tävling – vinn amaroneprovning för två personer!

  Tommasi är en av norra Italiens mest respekterade vinmakarfamiljer. Tidigare i år intervjuade Vin&Bar Pierangelo Tommasi, företrädare för en av de viktigaste amaronetillverkarna i Valpolicella. Nu har du chansen att delta i en exklusiv vinprovning av familjen...

Savant Bar – Kaffe på dagen och vin på kvällen

    Allt fler vinbarer öppnar runt om i Stockholms stadsdelar. Senast ut är Savant Bar på Tegnérgatan 4 som är både kaffe- och vinbar. På nyöppnade Savant Bar serveras frukost, lunch och middag. Ett cafè på dagen som förvandlas till vinbar framåt kvällen. Köket...

Hotellupplevelse för alla sinnen

    The Steam Hotel i Västerås har snabbt blivit en magnet för gäster som vill ha verklig njutning. En välkomponerad mix av mat och dryck, spektakulära miljöer, stilenligt designade rum och mälarutsikt på hög höjd har gjort hotellupplevelsen till något alldeles extra....

Nyckeln till framgång!

    En av Uppsalas hetaste barer heter Plock. Här är det alltid fullt med folk och stämningen är på topp. Det syns genom de stora skyltfönstren mot gatan. I de höga hyllorna bakom bardisken finns ett brett sortiment med drycker som passar alla. Många av Plocks gäster...

Sommelier med känsla för enkelhet och elegans

    Fredrik Lindfors är bara lite mer än 30 år, men han har redan upplevt vinvärlden när den är som mest spännande. Som chefsommelier på Grand Hotel och ansvarig för hotellets anrika vinkällare möter han kunder som bara nöjer sig med utöver det vanliga. Den utmaningen...

Adria utsedd till bästa italienska vinbar

  Vid Gambero Rossos årliga prisutdelning för de bästa italienska krogarna utanför Italien tilldelades Adria Ristorante & Bar på Tulegatan utmärkelsen för Stockholms bästa italienska vinbar. Utmärkelsen bedömer helhelten av bästa vinlista, atmosfär, service och...

ROSÉVIN – HÄRLIGA LÄTTA VINER vintips av Daniel Wasowski

MINUTY PRESTIGE, 2016

Ett bärigt vin med hög syra från rosévinernas mecka, Provence. Lite inslag av smultron, hallon och blod-apelsin. På doften känner man toner av lavendel.

ART NR 79353 PRIS 149 kr

DOMMAENE GOBELSBURG ROSÉ, 2017

Nu är vi i Österrike, men även detta vin är åt det bäriga hållet med hög fin syra. Kanske lite mer åt jordgubbar och rabarber med inslag av persika. Magnum 1500 ml.

ART NR 94023 PRIS 199 kr

BRANCAIA ROSÉ, 2017

Nu är vi i Italien och Toscana. Detta är för dig som vill ha lite mörkare färg på rosévinet, lite fruktigare, men fortfarande fin hög syra och toner av persika, hallon, blodapelsin och örter.

ART NR 94039 PRIS 129 kr

ROSA DEI MASI, 2015

Från en av Italiens mest kända amaroneproducenter kommer detta härliga fruktdrivna vin med doft av hallon och smultron. Perfekt som en iskall mingeldryck i sommar.

ART NR 79430 PRIS 99 kr

Tomtedrink med juleskum

TOMTEDRINK MED JULESKUM Sloegin med nejlika 50 mlCitronjuice färsk 30 mlSockerlag 20 mlTomteskum TOMTESKUM:2-3 dl vatten2-3 dl socker1 påse skumtomtar Koka en sockerlag på 2-3 dl vatten och 2-3 dl socker och lägg i en påse skumtomtar. Låt koka upp snabbt under...

Brynt Smör Daiquiri

Daiquiri är min personliga favoritcocktail. Enkel och god, precis som jag vill ha det. Men hur är det egentligen med strawberry daiquiri och ska det vara is eller inte? Vilka varianter finns det och hur beställer man i baren för att få det man vill? Dessa frågor och...

Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

Taco blir något alldeles extra när du fyller den med smaker från svensk skog. I det här receptet består tacokryddan av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger utrymme för köttets genuina smak. Tillsammans med Västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad,...

Dry Martini

Dry Martini, världens enklaste, men kanske också världens svåraste cocktail att göra. Alla har sin egen idé om hur den ska göras för att bli perfekt, och då tänker jag främst på våra gäster och personer som blandar sin egen ”drya” hemma. De flesta bartendrar är nog...

Paloma

En uppfriskande god och läskande drink med tequila och grapefrukt! Ingredienser: 50ml tequila Ca 100ml färsk(ruby) grapejuice eller grapesoda Gör så här Blanda allt i ett highball glas och fyll upp med is. Rör om och dekorera med en grapeklyfta och matchande sugrör....

Whiskey Sour – vår mest älskade cocktail

Whiskey sour är en av de mest beställda i baren. Det är en klassisk cocktail som också passar perfekt in i vår tid. Man får liksom allt i den här cocktailen. En välgjord sour ger sötma, syra och en härlig textur tack vare äggvitan. Whiskey sour som vi serverar den...

Rye Whiskey

Nu är det helg och här kommer drinktipset! Manhattan - Rye Whiskey, söt Vermouth & Bitters! Ingredienser: 50 ml Whiskey 20 ml Vermouth 3 droppar Angostura Bitters Gör så här: Rör ihop 50ml Whiskey med 20ml Vermouth och 3 droppar Angostura Bitters. Skaka i 10-12...

Gimlet med hallon

    När det är varmare ute tänker jag på jordgubbar och hallon. De smakerna tillhör mina favoriter. Jag har jobbat med jordgubb och hallon i många år, och bären fungerar i alla sammanhang. Hallon går ju numera dessutom nästan alltid att få tag på, även om de är allra...

El Dorado– gyllene rom med anor

  De spanska conquistadorerna fann aldrig El Dorado, den mytologiska staden av guld, men nu kan romälskare över världen njuta av de gyllene dropparna från Demerara Distillers. Ett glas rom från Guyana är ett eget universum av smaker, oavsett om drycken har lagrats i 8...

Krydda snapsen med dill och citron

  Gör så här: Ta en flaska vodka, stoppa i dill, 3–4 bra kvistar, skär 4–5 citronzestar och stoppa i. Låt stå i rumstemperatur något dygn, lägg i frysen en stund och ta fram precis innan serveringen.   AV Daniel Wasowsi   Prenumerera och få 6 nr direkt hem i...

NUMMER 6 2018

Vi önskar härliga högtider med fantastisk trerätters meny från Pontus In The Air på Arlanda, vi kollar in den perfekta Gin&Tonic, ger 15 juliga dryckestips och hur du gör den perfekta ostbrickan! Läs även om värdefulla viner från Bourgogne.

NUMMER 5 2018

Häng med när Per Morberg tipsar om vilt och få några riktigt härliga viltrecept att tillaga, träffa världens främste vinmakare och Sydafrikas stolthet, missa inte höstens heta viner och nya ölsorter samt följ med när vi  besöker Alsace under skördetid!

NUMMER 4 2018

I detta nummer träffar vi superkombon Efva Attling och Angela D’Orazio som har tagit fram Mackmyras nya heta whiskey, vi läser om Sofia Rydemalms passion för choklad och vi tipsar om 20 härliga viner till höstmyset!

NUMMER 3 2018

Missa inte nya numret av VIN&BAR. Vi hälsar vi på maestron Melker Anderssson på sin nya restaurang, ger dig bästa tillbehören till grillfesten och tipsar om 15 härliga sommarviner!

NUMMER 2 2018

I detta nummer bjuder vi på äventyr med champagneexperten Richard Juhlin, tipsar om tio viner och retar smaklökarna med recept från medelhavet!

NUMMER 1 2018

VIN&BAR träffar Pieranglo Tommasi, norditalienska vinmakarfamiljen som bjuder på nya smaker i vinvärlden, vi besöker Grand Hotells prisbelönta sommelier Fredrik Lindfors och värmer oss med goda grytor!

Prenumerera och få 6 nr direkt hem i brevlådan! 
Årsprenumeration 360 kr
Tvåårsprenumeration 620 kr
Anmäl dig här!

 

Psst... nu finns vi även på instagram! @vinochbar

 

Förlaget VB Journalen AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

 

Kundtjänst/prenumeration:

Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se