Ankconfit

400 g ankfett
4 st anklår

2 msk mandelolja
2 msk valnötsolja
1 msk äppelbalsamicovinäger
1 msk ugntorkade körsbär
1 msk hackade, rostade mandlar
1/2 msk hackade, svarta oliver smaksatt med salt och peppar

Foto: Janne Danielsson

100g färsk tvättad och rensad ruccola

Värm på ankfettet i en ugnsfast form. Lägg i anklåren (de ska vara täckt med fett).
Ställ formen i ugnen med 95 grader i ca 3 timmar.
Ankconfit är färdig, när köttet släpper lätt från benen.
För att confit blir ännu godare ser till att du steker fettsidan i stekpannan eller under grillvärme i ugnen innan du serverar de.

Körsbärsvinägrett:
Blanda mandelolja, valnötsolja, äppelbalsamicovinäger, ugntorkade körsbär, mandlarna och oliverna.

Ruccola:
Stek ruccolan i lite olivolja i ca 3-4 sekunder.
Lägg ruccola i mitten av tallriken och vinägretten runt omkring.
Lägg den knaperstekta confit på ruccolan.

 

 
Från reportage i Vin&BarJournalen nr 5/06. Recept från restaurang GQ.