Årets vinnare

Sveriges mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders’ Choice Awards, delades i dagarna ut på Metropol Palais i Stockholm. Huvudstaden som i år blivit utmanad av både Göteborg och Umeå fick jubla flest gånger men också se sig slagen i kategorin ’Bästa Bartender’ som togs hem av Emil Seth Åreng från baren Open/Closed i Umeå.

’Årets Cocktailbar’ vanns av Hornstulls Linje Tio som med en hängiven personalstyrka och ambitiösa krögare lyckats hålla en mycket hög nivå på både drinkar, mat och stämning. Linje Tio kan stoltsera med att, för andra gången, kamma hem priset för ’Årets Cocktailbar’.

I kampen om galans enda individuella pris, ’Årets Bartender’, segrade Norrlands cocktailkreatör Emil Seth Åreng över några av Stockholms mest välrenommerade och prisbelönta bartendrar. Emil har under det senaste året drivit baren Open/Closed i Umeå där det bjuds på kreativa drinkar starkt sammankopplade med historier från menyer med teman som Astrid Lindgren och Star Wars.

’Årets Nykomling’ blev Bar Hommage på Södermalm som öppnade upp i den gamla brandstationen på Krukmakargatan 22 och är en kvartersbar som erbjuder suveräna drinkar såväl som dj’s, konst och foto.

Årets ’Internationella Bar’ blev den prisbelönta New York-baren, The Dead Rabbit, belägen i Financial District. Med sina två irländska eldsjälar, Sean Muldoon och Jack McGarry, så har de lyckats skapa miljö som tar oss tillbaka till 1850-talets New York. Extra kul är även att Bartenders’ Choice Awards tidigare vinnare Madeleine Rapp finns på plats bakom baren.

’Åtets Barfluga’ tilldelades Linje tio som för tredje året i rad tog hem bargästernas egna pris. Fler än någonsin hade röstat och i slutet så skiljde endast 10 röster mellan Linje Tio och tvåan Stranger från Göteborg.

’Årets Cocktaillista’ tilldelades bartenderkollektivet Bottles, besående av Björn Kjellberg, Micke Karlsson och Hampus Thunholm. Med sin ambulerande bar så har de under året som gått producerat några utav de mest innovativa och utmanande drinkarna i landet.

’Året Atmosfär’ tilldelades Svartengrens i Vasastan. Med sin alltid lika positiva och välkomnande personal så har denna intima lilla kvarters-bar vunnit både juryns och gästernas tycke.

bartenders

Samtliga vinnare:

’Årets Cocktailbar’ – Linje Tio
’Årets Bartender’ – Emil Seth Åreng
’Årets Nykomling’ – Bar Hommage
’Årets Internationella Bar’ – Dead Rabbit
’Årets Atmosfär’- Svartengrens
’Årets Cocktaillista’ – Bottles
’Årets Barfluga’ – Linje Tio
’Årets Ölbar’ – Omnipollos Hatt
’Årets Vinbar’ – Hornstulls Bodega
’Årets Produkt’ – Flexi Jucie
’Årets Branschförbättrare’ – Richard Chille Man