Björnköttbullar på julbordet

På Gröna Lund-krogen Tyrol dukar man i morgon, 26 november, upp sitt spännande vilda julbord. Här finns björnköttbullar, tjäder och ren bland skinkan och sillen. Kökspersonalen har nära relationer med lappländska bärplockare, jägare och fiskare som står för råvarorna. På ett 35 meter långt julbord finns 232 olika smakupplevelser uppdukade som man kan prova på. Här är några…..
Souvasbakad lax med Gompasås (Gompa är en naturlig blandning av fjällörter)
Kåtarökt fjällröding från Malgomajsjön
Björnköttbullar i enbärsgräddsås
Björnskinka, saltad och basturökt under sälg och eneträ i 6 timmar
Älgpaté
Ren, grillad hel ovanför en kolbädd ca 5-6 timmar i kåtan utanför Tyrols lappkåta.
Dill- och smörstekt abborre
Åkerbärsglass, på bär plockade i trakterna kring Umeå
I glaset serveras norrländska specialiteer som Vilhelminakir – mousserande vin och hjortronlikör som fördrink. Och Tyrols vilda snapsar: Renhornssnaps – renhornsvodka med äkta malda renhorn, Orrsnaps – med smak av björk & lingon, Järpsnaps – med smak av lingon & blåbär. Läs mer på www.gronalund.se

bjornbullarwebb.jpg