Blå Band öppnar pop-up restaurang i Gallerian i Stockholm

Måndagen den 15 februari öppnade Blå Band Köket, en pop-up restaurang mitt i Gallerian i Stockholm. Blå Band vill öppna upp och diskutera varför man förbättrat sina recept direkt med alla konsumenter.

– Vi vill ta chansen att prata med våra konsumenter och låta dem testa våra förbättringar direkt. Men vi vill även prata med dem om alla fördelar med torkning som konserveringsmetod, både vad det gäller smak, hållbarhet och miljö. Något som många idag verkar ha glömt bort, säger Peo Fredholm, kock och matutvecklare på Blå Band.

Restaurang Köket kommer att kunna servera upp till 200 sittande lunchgäster per dag. På menyn finns 10 olika Blå Band rätter varav 7 är soppor och 3 är pastarätter. En take away-lunch kommer att kosta 65 kronor inkl. dricka, vill besökaren sitta ner och äta på plats är priset 65 kronor exkl. dricka. Under det år som restaurangen kommer att vara öppen räknar Blå Band med att möta 18 000 000 konsumenter baserat på 2009 års besöksstatistik i Gallerian.