Carousel ny Stockholmskrog

När Christopher Ellertsson och Lukas Moderato tillsammans med brodern Robin Moderato återvänder till de praktfulla lokalerna mittemot Operan, som för mer än 20 år sedan formade deras resa i krogbranschen, handlar det om en färd mot alltings mitt: matens, stadens och vänskapens. Köket har sin bas i det rustika, råvarufokuserade spanska men gör flera avstickare på resan genom Europa med det säsongsbetonade svenska som slutdestination.
– Jag och Lukas träffades när vi jobbade i köket på krogen Parlamentet som låg här då. Senare, i början av 2000-talet, drev vi Dining Club på Gästrikegatan tillsammans med Robin. Sedan dess har vi tre gått olika vägar i kroglivet med flera egna restauranger, men har hela tiden pratat om att göra något ihop igen, och tid och plats har aldrig känts mer rätt än nu, säger Christopher Ellertsson.

Carousel på Gustav Adolfs torg 20, i restaurang Naglos gamla lokaler, kommer påminna stockholmarna om den bortglömda men naturliga mittpunkten i den stadskärna som är i desperat behov av förändring. Den sömlösa förvandlingen från lunchens affärer och eftermiddagens flanörer till kvällens middagssamling och nattens fest, gör Carousel till en självklar destination oavsett dag, tid och ärende.

Pressbild Carousel

Carousel öppnar den 5 september 2015