Champagne och ost tävlar för Sverige

Lilla boken om ost och champagne har nu vunnit den svenska delen av Gourmand World Cookbook Awards i klassen ”Best Book on French Wines”. Under våren kommer boken att försvara Sveriges färger i den internationella finalen.
Boken är ett samarbetsprojekt mellan Arvid Nordquist H.A.B. och Androuet Osthus. Jörn Ek från Arvid Nordquist har skrivit huvuddelen av texten, Vincent Lefèvre från Androuet har skrivit om ost och Donald Boström har fotograferat och formgivit.
– Vi är både glada och överraskade. Från början var det här tänkt att bli ett litet häfte men det svällde litet under arbetets gång. Anledningen till att vi valde ett så begränsat, kanske till och med nördigt område var att vi ville provocera, verkligen visa att champagne fungerar utmärkt ända till slutet av måltiden, att det verkligen är ett högoktanigt matvin, säger Jörn Ek på Arvid Nordquist i ett pressmeddelande.
Lilla boken om champagne och ost kostar 125 kronor och finns till försäljning via Arvid Nordquists hemsida, på Androuët Osthus på Nybrogatan 6 och på Bollingerbaren på Hotel Stureplan i Stockholm.