Chill Honey

5 cl Absolut Peppar
1 cl Spicy Monin (chilli- & kanelsockerlag)
3 st småbitar färsk chili
2 cl färsk citronsaft
2 cl honung
1 cl sockerlag
Garnityr: chilistrimla

Rensa chilin från kärnor och strängar och krossa den sedan.
Skaka Absolut Peppar Spicy Monin (chili- & kanelsockerlag), krossad chili, färsk citronsaft, honung och sockerlag. (Spicy Monin importeras av Barkonsult ab och kan bl a beställas på www.barkonsult.se. Du kan också göra din egen smaksatta sockerlag genom att låta en kanelstång och chili dra i sockerlag.) Garnera med en liten chili på glaskanten.

Vin&BarJournalen 6 2008, recept framtaget av Nico Truedsson, Hotel Rival

Tips: Egen sockerlag – Slå lika delar socker och vatten i en kastrull. Koka upp tills sockret löst sig, kyl, slå på flaska och förvara i kylskåp. Vill du smaksätta lagen? Lägg i kryddor, citron eller exempelvis chili och kanel.