Choklad och kaffepudding med fruktsalsa

6 personer

Pudding
3 ägg
3 msk socker
2 msk kakao, helst vahlrona.
½ dl espressokaffe
2 dl mjölk
2 dl grädde
8 fint smulade cantuccini skorpor
0,5 dl calvados
Socker att smälta till formen, c.a 1,5 dl
Fruktsalsan:
20 physsalis
20 jordgubbar
1 msk druvmust eller balsamvinäger
Florsocker efter smak
Chokladflarn
100 gr mörk choklad

Att dricka till :
82410, Moscato d’Asti I Vignaioli
di S Stefano 2006, Italien,
99kr/375ml. Serveras välkyld.

Gör så här:
Puddingen: Vispa upp äggen och blanda i övriga ingredienser.
Smält sockret och häll i hållfasta glas, typ värmeljus kupor så att du täcker botten. Häll i blandningen och baka av i vattenbad i ugn i 110 grader c:a 1 timme. Tryck lite försiktigt för att kolla att det stelnat. Skorp smulorna kommer lägga sig på toppen. Kyl ned.
Chokladen: Smält mörkchoklad i vattenbad. Lägg ut på ett teflonark (finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer) och lägg att stelna på vågigt underlag, typ ugnsgaller eller liknande. Skär med sporre när det börjat stelna och lägg tillbaka igen för att stelna helt. Tag försiktigt loss från arket.
Fruktsalsan: Dela frukten och strö över florsocker. Droppa på druvmust alt balsamvinäger smaka av med socker.
Upplägg: Lossa försiktigt kanterna på puddingen med ett knivblad. Vänd på en tallrik. Sprid frukten runt och toppa med choklad flarn.

Från reportage i Vin&BarJournalen nr 1/08. Recept från Alexandra Zazzi.