Citronbakad torsk med brynt smör, råräkor och fläderbär

4 portioner

600 g torskrygg
1 citron
1 dl matolja
10% saltlag (1l dl vatten och 1 dl salt)

Garnityr
1 skalad gurka
½ krm salt
½ krm socker
12 råräkor eller kokta räkor

Skär fisken i 4 lika stora bitar och lägg i rimlagen ca 45 min.
Riv citronen och blanda zesten med olja, låt stå och dra i 10 min.
Baka fisken i oljan ca 35 min i ugn på 100 grader till 42 graders innertemperatur.
Skiva gurkan tunt med osthyvel och krydda med salt och socker, låt stå i 45 min.
Vid servering lägg räkorna på fisken och täck med gurkskivor.

Citronette
1 dl brynt smör
1 dl citronsaft
4 msk fläderbär
Värm smöret och blanda med citronjuice, smaksätt med salt och peppar.
Vid servering slå citronetten över fisken och garnera med tagetes och fläderbär

Rostad anyapotatis och krasse
400 g små anyapotatisar eller mandelpotatisar
3 msk olivolja
2 kvistar timjan
½ dl brynt smör
1 dl majonnäs
4 rädisor
1 cm pepparrot
2 dl blandade krassesorter
1 kvist dill
½ fänkål

Rosta potatisen i olivolja och timjan tills den känns mjuk.Smaksätt majonnäsen med brynt smör.
Skiva rädisorna och fänkålen tunt och lägg i isvatten så att de blir krispiga.
Vid servering bottna med potatis och majonnäs och toppa med örter, rädisor och fänkål.