Cool krämig kiwiparfait

6 portioner

1 mogen kiwi
2 äggulor
1 dl florsocker
1 msk pressad citron
3 dl vispgrädde
garnering: 1 kiwi
Ev glassrån

Skala och mixa eller mosa kiwin. Rör samman kiwmoset, äggulorna, florsockret och citronsaften. Vispa grädden.
Rör försiktigt ner grädden i kiwiblandningen. Häll blandningen i en rund form och ställ in i frysen i minst fyra timmar.
Ta ut glassen och ställ den i kylen i ungefär en halvtimme före servering.
Stjälp upp glassen och garnera med skivad kiwi och eventuellt glassrån.

Dryckesrekommendation
Sommarvinet Nivole (varunr 7787, 69 kr/375 ml) rekommenderas varmt. Nektarliknande muskattoner möter kiwins exotiska frukt. Små, pärlande bubblor bär upp glassens krämighet.
Lägg till några jordgubbar och servera vinet kallt, så blir upplevelsen total.
Recept Lotta Eriksson, dryckesrekommendation Bibbi Nilsson.
Ur Vin&BarJournalen 3 2009.