Delikat svart gris på Viking

Från den 1 mars till 30 april dukar Viking Line upp delikatesser från spanska regionen Castilla y Léon. Stjärnkocken Jesús Ramiro har själv utsett köksmästare och vinkypare som ska gästspela på Viking Lines Helsingfors- och Åbofartyg Gabriella, Mariella, Amorella, Isabella och Cinderella.
Mattemat är uppdelat på en spansk à la carte meny, en tapasbuffé och en dessertbuffé. Från tapasbuffén kan man bland annat välja lufttorkad Bellotaskinka från den ekollonuppfödda svarta Iberico-grisen, även känd som ”pata negra”. Fårosten Zamora, som har framställts för hand i hundratals år av spanska fåraherdar, är en annan delikatess på menyn.
På menyn finns även vinrekommendationer till respektive maträtt. Vinlistan består enbart av utvalda viner från Castilla y Léon och områdena Rueda, Ribera del Duero, Toro och Bierzo.
Under perioden kan både vinerna som serveras till den spanska menyn och spanska delikatesser köpas i taxfree-butikerna ombord.