Drottningmöte på Drottningholm

Sparrisdrottningen Katharina I, dotter till en av de ledande sparrisodlarna i Schwetzingen, nära Heidelberg, har har varit på celebert Stockholmsbesök. Och höjdpunkten för besöket var en mottagning hos Drottning Silvia på Drottningholms slott.

drottningmote_webb.jpg

Samtalet var mycket lättsamt och Katharina 1 överlämnade en med rosor vackert smyckad korg med sparris av sorten schwetzinger meisterschuss (sparrisens Rolls Royce). Drottning Silvia, som har en nära koppling till Heidelberg, blev mycket glad och berättade om sin egen sparrisodling på Solliden på Öland. Schwetzinger meisterschuss är den sparris som Sparrisfestivalens restauranger serverar. Den kräver hög värme och kan därför inte odlas på våra breddgrader.

Sparrisdrottningen Katharina I framförde tillsammans med  Dr. Barbara Gilsdorf, turistchef i Schwetzingen, en officiell hälsning från staden Schwetzingen och Heidelberg. Med vid mottagningen var också Hansuno Krisch, ledare och initiativtagare till den landsomfattande Sparrisfestivalen, som nu pågår för tolfte året i rad, fram till 27 maj.
Läs mer på www.sparrisfestivalen.se.