En generös sicilianare

Det är mycket möjligt att du fått uppleva druvsorten petit verdot, en druva som som nästan uteslutande används som inblandningsdruva för att ge färg och doft. Men nu har du möjligheten att smaka på vad som händer när petit verdot får dominera helt.

Mandrarossa Timperosse är ett vin från Sicilien – och det speciella klimatet gör att druvan kan mogna ytterligare några veckor och den hinner därför ut- veckla mängder med aromer, blåbärstoner och inte minst viol som är det mest utmärkande draget hos druvan. Mandrarossa Timperosse har odlats Menfi i sydvästra Sicilien där det torra klimatet och den röda jorden ger mycket speciella – och goda – förutsättningar.

I smaken märker du tydliga inslag av blåbär och mogna hallon.

Den som tycker om att samla många runt matbordet kommer säkert också att uppskatta den magnumbuteljens stora, svarta knubbigt inbjudandeform.

Vad du ska bjuda på när du samlar familj och vänner? Satsa på medelhavsmat och smakrika ostar.

Mandrarossa Timperosse, Nr 71441, 249 kronor (150 cl)