Fattiga riddare

4 portioner

Smet:
2 ägg
1,5 dl mjölk
2 msk strösocker

Övriga tillbehör:
4 skivor vitt formbröd
(gärna dagsgammalt)
smör till stekning
strösocker
din favoritglass

Sockerlag till kompott:
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 vaniljstång
4 st stjärnanis
3 st frön av grön kardemumma
4 st hela kryddnejlikor

Frukt till kompott:
3/4 dl torkade aprikoser
1 hårt päron
1 persika

Tillagning:
Koka en sockerlag enligt receptet ovan. Ställ den kallt så att den har svalnat innan frukten lägges i. Dela aprikoserna, persikan och päronet i mindre bitar, lägg frukten i den kalla sockerlagen, låt stå gärna ett dygn.
Kantskär brödet och doppa dem väl i smeten som vispas ihop på ägg, mjölk och strösocker. Häll ut strösocker på en tallrik och vänd de indränkta brödbitarna i sockret. Bryn brödet i rikligt med smör på båda sidorna till gyllenbrun färg.
Servera brödbitarna med kompotten och din favoritglass, favorit till detta är gammaldags vaniljglass.