Fin grapefrukt från Florida

Årets skörd av grapefrukt från Florida är den bästa på flera år. Det hälsar man från Indian River Citrus League som representerar runt tusen odlare på Floridas östra havskust från södra Daytona Beach till West Palm Beach. Typiskt för årets frukt är saftighet, sött fruktkött , tunt skal och att frukten är rund och fin utan ”sheep nose” (dvs att det inte sticker ut en liten bulle på frukten).
Att skörden är bra beror på att väderförhållandena varit utmärkta med lagom nederbörd och inga kraftiga stormar under året.
– Det här är den bästa säsongen vi haft på flera år. Vårt mål är att nå ut till hela världens konsumenter med den här fantastiska skörden!, säger Doug Bournique vice vd på Indian River Citrus League i ett pressmeddelande.
Florida Grapefrukt levereras bland annat till butiker inom kedjorna ICA, COOP och Hemköp.
På www.floridagrapefrukt.se, finns goda recept att hämta ner.
Här är ett:

Små kycklingspett marinerade i grapefrukt
För 4 personer 

1 dl juice av pressad söt Florida grapefrukt
2 msk soja
Fruktköttet från de pressade grapefrukterna
4 vitlöksklyftor
6 kycklingfiléer skurna i munsbitstora tärningar

Blanda grapefruktjuice, soja, fruktkött och vitlök.
Marinera kycklingtärningarna ett par timmar.
Trä upp tre kycklingtärningar på små spett och stek dem i lite olja tills de fått fin färg och är genomstekta.

Servera som förrätt eller i en buffé.