Grillad pilgrimsmussla med chili/äppelsås

(4 personer) 

Foto: Stefan Larsson

3-4 pilgrimsmusslor utan rom per person
2 äpplen
1/2 röd chili (eller efter tycke och smak)
1 msk finhackad gul lök
1-2 klyftor vitlök
1 lime
3 msk vitt vin
4-5 dl vispgrädde
salt och peppar 

Finhacka alla ingredienser, bryn vitlök, gul lök, äpple och chili. Slå på limejuice och vitt vin och låt koka ihop. 

Tillsätt vispgrädden, salt och peppar och låt koka ner till en krämig sås.
Bryn musslan lätt och lägg ner den i såsen tillsammans med äppleskivor för garni.

Servera med toast före servering.

Att dricka till:
Louis Roederer Brut Premier
Frankrike, nr 7602, 329 kr

 

 
Från Vin&BarJournalen nr 3/07.
Recept och dryckesförslag från Sankt Markus Vinkällare.