Härlig högtid

Visst ser vi alltid fram mot de där helgerna och högtiderna då vi kan få ta det lite lugnare. Koppla av. Vara för oss själva eller njuta av samvaron med familj och vänner.
Risken är dock kanske att det går slentrian i förberedelserna. Är det rentav dags att se över utsmyckning, dukning och andra för­beredelser? För att få idéer till årets påskpyntande skickade vi vår reporter Anna Eklund Nachman till Royal Design.

Våren är efterlängtad! Som en extra gåva tillsammans med sol och prunkande knoppar kommer också påsken med godis, ägg och mat. Påsklov innebär en möjlighet att umgås med familj och vänner. En del av oss åker bort, andra stannar kvar hemma och passar på att njuta av ljuset och ledigheten.
Varför inte passa på att bjuda över några vänner på middag, ta fram och inviga de nya snygga vinglasen, testa om karotten som ännu inte har varit använd kommer att göra lammsteken extra saftig och passa på att göra påskgodis tillsammans?

anna-eklund-royal-design_aggkoppar_890

För den som inte orkar med att barnen tjatar om att få hjälpa till, att köket vänds upp och ner och att någon kommer att få brännblåsor på fingrarna, går det också bra att köpa färdigt godis. Finns det något roligare än att köpa det största pappägget man kan hitta och fylla det till brädden med allt sitt favoritgodis? Den som vill ha mindre ägg som passar bättre att lägga på påskbordet kan annars köpa små vackra ägg från Sockerbageriet fulla med färska tryfflar.

Passa också på att gå ut i naturen och plocka blommor att stoppa i vasen från Constella. Några små snödroppar, vintergäck eller gulsippor i de små blombehållarna lyfter både påskbordet och vasen. I stället för att skära sig ett stort påskris räcker det att man tar in en eller två kvistar. De kommer att göra sig perfekt i vasen Skott från Klong och när knopparna sedan slår ut kommer de att bli hela dukningens prick över i.

anna-eklund-royal-design_dukat-bord-ovan_890

På bordet:

Löpare, Ekelund 299:-
Mattallrik 27 cm, snö, Swedish Grace 219:-
Assiett Join, 21,7 cm, gul, Petite Friture 179:-
Skål, mässing, Dorre 179:-
Dessertskål Kastehelmi, 35 cl, Iittala, citrongul 399:-
Påskägg med tryfflar, Sockerbageriet 69:-
Glas vitt vin, 2-pack, Iittala essence 298:-
Glas vatten, 2-pack, Iittala essence 298:-
Träbricka 256 x 72 mm, Iittala 249:-
Teskedar Fjord, Hardanger 4-pack 299:-
Ljusstake Constella, liten, mässing, Klong 1050:-
Ljusinsats Constella, Klong, 5-pack 250:-
Vasinsats, Constella, Klong, 5-pack 400:-
Ljusmanschett, Nybro, 65:-
Servetter, Gaspari, 59:-

Utanför bild:

Vitriiniask 60 x 60 mm, laxrosa, Iittala 499:-
Stekbestick Fjord, Hardanger 899:-
Vas Skott, small, mässing, Klong 600:-
Karott med glaslock, Rosendahl