Hotellupplevelse för alla sinnen

The Steam Hotel i Västerås har snabbt blivit en magnet för gäster som vill ha verklig njutning. En välkomponerad mix av mat och dryck, spektakulära miljöer, stilenligt designade rum och mälarutsikt på hög höjd har gjort hotellupplevelsen till något alldeles extra.

Hotellet ligger i ett sekelgammalt ångkraftverk några meter från vattenkanten. Det är en magnifik tegelbyggnad, och den samtida designen smälter ihop med bevarade maskiner, pannor och rör. Med 18 våningar, 227 rum i industriromantisk stil, lyxigt spa, konferenslokaler för 550 personer och ett actionbad som närmsta granne har man lyckats med föresatsen att skapa något helt nytt.

Steam har också satsat på en levande internationell bar- och restaurangmiljö som imponerar med sin avslappnade elegans. Ansvarig för mat och dryck på hotellet är Henric Jacobsson. Han kommer från det hajpade Hotel Pigalle i Göteborg, som tillsammans med Steam Hotel, Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad m.fl. ingår i den exklusiva kedjan Ess Group.

– Varje ställe har sin egen karaktär. Steam har haft ett fantastiskt första år. Hotellet är fullbokat fram till jul och vi har många gäster som äter och dricker gott hos oss. I december står Jessica Andersson för musiken. Det attraherar också en stor publik.  

Chamberlin är en modern krog med storstadspuls med blyinfattade höga fönster mot Mälarens vatten. Här bjuds på klassisk restaurangmiljö med fokus på kött och fisk, men i lokalen med röda tegelväggar serveras även vegetariska rätter. Konceptet är väl genomtänkt och internationellt:

 – Vi ville han en stämning av New York, 1920-tal och Brooklyn. Industrikänsla och lite av gangstermiljö, något i stil med Peaky Blinders. Det passar bra till ångkraftverkets ruffa rum. I servisen får det gärna vara keps, kavaj och fluga.

Högst upp på artonde våningen har gästerna en strålande utsikt ut över vattnet, både från restaurangen och baren. Locavore är något helt annat i matväg. Här är det asiatiskt som gäller, men på Steams eget sätt. Maten ska vara enkel att dela och kan gärna ätas flera rätter i taget. Det gör det till en lättsam och social måltidsupplevelse som ligger i tiden.

– På artonde våningen skruvar vi upp volymen i både restaurangen och baren efter klockan 21. Hög stämning och egen dj ger en känsla av att man är utomlands. Det gillar både våra hotellgäster och Västeråsborna, som redan hittar hit.

Även en del av hotellets spa har bar och enklare mat. Och på sommaren lockar utomhusterasserna.

Henric och hans medarbetare älskar stamgäster. På Steam gör man sitt yttersta för att få gästerna ska vilja komma tillbaka. Det finns alltid något nytt att upptäcka på Stockholm-Mälardalens nya upplevelsemetropol. Den generösa mixen av mat, dryck och miljö ger mersmak.

Text Anders Ström

Detta ör ett sponsrat inlägg
www.steamhotel.se
Facebook: The Steam Hotel
Instagram: steamhotel
Besöksadress: Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås
Telefon: +46 (0)21-475 99 00
Email: bokning@steamhotel.se

Säsong för påsköl

Säsong för påsköl

Hur länge har vi egentligen druckit påsköl i Sverige? Ja, det beror på vem du frågar. Enligt Systembolaget är det sedan 1991, eftersom det var då man för första gången tog in det i sortimentet. Men som begrepp har troligen påsköl, precis som julöl, funnits lika länge...

10 nyårsbubbel

10 nyårsbubbel

Urvalet har ett friskt och rent drag som passar bra att skåla i på nyårsaftonen! Vinerna kostar 129 till 699 kronor och ger en bra bild av hur mycket olika mousserande viner man kan få för pengarna numera, från ekologisk cava till finstämd champagne.De flesta av...

Färskostbollar med Västerbottensost

Färskostbollar med Västerbottensost

Små goda tilltugg till nyår! Färskostbollar med Västerbottensost, brynta surdegssmulor, tryffelsalami och jordärtskockschips.Passar till en torr eller extra torr champagne (brut eller extra brut) som har en fin balans mellan syra och fruktighet, vilket kan komplettera...

10 glögg att njuta av

10 glögg att njuta av

Under december är det dags att njuta av glögg. Advent, Lucia, vardag och fest. Varje tillfälle har sin egen smakupplevelse. På senare år har intresset för glögg ökat markant. En förklaring till den växande efterfrågan är att utbudet av olika smaker och stilar har...

Gindrinkar att ha koll på!

Gindrinkar att ha koll på!

David Kringlund ger sina bästa drinkrecept med gin. Klassiska drinkar du absolut måste ha koll på!– Idag har det blivit populärt att utöver enbär krydda sin gin lokalt och då förekommer kryddor som lingon, älgört, tång och fläder. Det är inte ovanligt att producenter...

The Botanist Gin & Tonic

The Botanist Gin & Tonic

The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil. Receptet är komplext med hela 9 örter, kryddväxter och blommor i maceratet och ytterligare 22 örter som handplockas från den lokala floran på Islay och smaksätter i en kryddkorg via Vapourinfusion.Ingredienser5...

Drinken Cointreau Hot

Drinken Cointreau Hot

Gräddig varm choklad med whiskytoner till kyligare kvällar!Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i kombination med ek, torv och rök. Smaken är påtagligt rökig med en tydlig torvighet som...

Grythyttans Polkaglögg

Grythyttans Polkaglögg

Nu är det juletider och självklart vill man ha varma glöggdrinkar i glasen! Grythyttan bjuder på en härlig polkavariant.Ingredienser75 cl Grythyttans SkogsglöggSkalet av 3 citroner10 g kanelstång8 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum3 dl vispgrädde2 msk malen...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.

ETT ÅR 449 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 769 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.se

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@flowyinfo.se