Jordgubbssorbet

4-6 portioner

150 g sockerlag
250 g jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
1 blad gelatin

Sockerlag: 2,5 dl vatten 340 g socker 60 g glukos Koka upp socker och vatten i en kastrull med lock på. Tillsätt glukosen. Koka upp och låt svalna.

Blanda jordgubbspuré med sockerlag. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
Ta upp gelatinet och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i en kastrull och häll i 0,5 dl av sorbetblandningen.
Värm till 40 grader (mät med termometer), rör tills gelatinet lösts upp. Häll tillbaka och blanda med resten av sorbetblandningen.
Kör blandningen i 30 till 45 minuter i en glassmaskin till fast konsistens, eller ställ den i frysen, ta ut och rör då och då.

Bomans dryckestips: 2006 Saracco Moscato d’Asti, Piemonte, Italien (beställningssortimentet nr 74327, 101 kr).

Recept från Bomans Hotel, ur Vin&BarJournalen 1 2009