Julrecept från Maker's Mark

makers bar

Maker’s Mark besökte nyligen Stockholm för att upprätta vad man kallade ”världens minsta bar” med plats för endast ett par gäster åt gången. Baren hölls hemlig men många lyckades ändå snoka reda på var den befann sig och belönades med möjligheten till någon av tre specialkomponerade drinkar.

Framtiden för Maker’s Marks pop up-bar är osäker och omgiven av diverse rykten; det skulle dock inte förvåna Vin&BarJournalen om baren dyker upp på olika ställen i Stockholm (och kanske i övriga landet) under våren 2016.

Till dess får alla nöja sig med recepten till de tre drinkarna, där särskilt Maker’s Eggnog passar perfekt i jultider.

eggnog

Maker’s Eggnog
1 ägg
4,5 cl Maker’s Mark
2 cl Amaretto
0,5 tsk strösocker
4,5 cl mjölk
2 cl grädde

Separera äggula och äggvita, vispa strösocker med äggulan, tillsätt spriten och vispa lite till.
Tillsätt 4,5 cl mjölk och 2 cl grädde. Vispa äggvitan hårt och vänd sedan ner den i drinken.
Skaka utan is och sedan med is. Servera med lite riven mörk choklad på toppen.

rattlesnake

Rattlesnake
Absinthe
5 cl Maker’s Mark
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag
1 äggvita

Häll ett par droppar Absinthe på glasets kant och snurra glaset så att Absinthen fördelar sig jämt på glaskanten.
Skaka 5 cl Maker’s Mark, 2 cl pressad citron, 2 cl sockerlag och 1 äggvita, först utan is och sedan med is.
Servera i det preparerade glaset.

bobby burns

Bobby Burns Bourbon Cocktail
5 cl Maker’s Mark
3 cl söt vermouth
2 cl Drambuie
Ett stänk Angostura bitter

Rör drinken med is och servera ”on the rocks”, gärna med en stor bit apelsinskal.

makers mark

Artikelnummer: 558
Pris: 399 kronor (70 cl)