Kaffegodis a’la Pontus!

Nöt- och chokladmaräng
10 portioner

100 g äggvita
200 g socker
100 g smält mörk choklad
50 g färska pistagenötter

Vispa äggvita och socker över ett kokande vattenbad tills äggsmeten är 65ºC. Vispa smeten kall gärna, med köksmaskin! När den är kall, ringla i choklad. Klicka ut på bakplåtspapper och strö på hackade pistagenötter. Grädda i 130º ugn ca 40 minuter.

Dryckesrekommendationer:
Förrätt
Rotari Rosé, nr 7701, 99 kr/750 ml
Deutz Brut Rosé 2000, nr 98525, 435 kr/750 ml

Huvudrätt
Savigny-lès-Beaune 2005, nr 97124, 139 kr/750 ml
Puligny-Montrachet 2005, nr 99240, 265 kr/750 ml

Dessert
Floc de Gascogne, nr 99940, 99 kr//750 ml
Rietvallei Red Muscadel 2006, nr 98531, 119 kr/750 ml

Från reportage i Vin&BarJournalen nr 5/07. Meny à la Pontus! Recept av kökschef Andreas Hedlund