Karl Ljung öppnar ny krog

På fredag öppnar Hillenberg, på Humlegårdsgatan i Stockholm, i regi av krögare Karl Ljung. Lokalen på nästan 1000 kvadratmeter, som tidigare inhyste en butik och dessförinnan även en populär restaurang på 70-talet, har genomgått en total ombyggnation under året. Förutom matsalen finns det två barer där gästen kan njuta av en välkomponerad barmeny samt en generös drinklista.

Hillenberg3Photo-LinusHallsénius
Foto: Linus Hallsénius

Köksmästaren Karl Ljung har skapat en enkel men inspirerande meny, byggd på traditionella franska, italienska och skandinaviska rätter. Stor vikt har lagts vid att skapa rätter baserade på grönsaker och Karl jobbar enbart med råvaror efter säsong. Tillsammans med sin personal har han ambitionen att ge gästen en härlig upplevelse där ett gott bemötande är av lika stor vikt som mat och dryck. Tanken är att skapa en tidlös klassisk restaurang. Vinlistan tar liksom maten avstamp i Frankrike och Italien, två länder kända för sin goda mat och sina högkvalitativa viner. Precis som maten anpassas vinlistan efter säsong.

– För mig är det otroligt viktigt med bra service. Jag vill att den gäst som besöker oss ska få ett personligt bemötande i en avslappnad miljö. Vi serverar mat med hög ambitionsnivå utan att det för den sakens skull behöver vara krångligt. Kommer man redan på eftermiddagen kan man dessutom slå sig ner för att exempelvis dricka en kaffe och njuta av Sara Hultbergs bakverk, säger Karl Ljung.

Baren har en central plats på Hillenberg med sina 80 matplatser och på den gedigna drinklistan samsas såväl signaturdrinkar som välkända klassiker. För de gäster som föredrar ett alkoholfritt alternativ finns ett brett utbud av högkvalitativa alkoholfria viner och välsmakande drinkar.

Hillenberg25Photo-OliverOlsson Hillenberg27Photo-OliverOlsson
Foto: Oliver Olsson