Klassisk hummercocktail à la Wasahof

(4 personer)
kött från 1 hummer, gärna färsk
urkärnade plommontomater, 150 gr
hackad charlottenlök, 40 gr
majonnäs, 1,5 dl
en avokado skuren i små bitar, 100 gr
créme fraiche, 50 gr
hackad dill
en nypa färsk, riven pepparrot
 
Rör ihop ingredienserna och smaksätt med färsk, pressad citron, salt och peppar efter smak.

Garnera med:
grön sparris (lätt blancherad)
romansallad (ta de små, fina bladen)
sikrom
citronklyfta
hummerklo
dillkvist

Foto: Anders Örnevall

Att dricka till:
Chablis Premier Cru, Les Lys, 2004
art.nr 81577, 155 kr (beställningssortimentet)
Tradition Muscadet Sevre Et Mayne, 2004
(finns inte på Systembolaget men det finns andra, liknande Muscadet från samma område som t ex art.nr 2275, 73 kr eller art.nr 2241, 73 kr, båda i det ordinarie sortimentet)
 
Från Vin&BarJournalen nr 1/07. Recept från Fredrik Cornelius, kökschef på Wasahof.