Krispig högrev med oxmärg, kålrot, bröd och rosmarin

4 port

Gör så här
Koka högreven mjuk under lock tillsammans med rött vin, kalvfond,
lagerblad lök samt en rosmarinkvist. När högreven är mjuk lyft upp och lägg i press övernatten. Koka ihop spadet som blev kvar i kastrullen och smaka av med salt. Stycka högreven i avlånga bitar om 130g.
Koka kålroten mjuk i vatten tillsammans med ingefära. När kålroten är mjuk mixa den slät tillsammans med smöret. Smaka av med salt. Stek brödet krispigt tillsammans med rosmarinen i smör. Stek högreven krispig på en sida. Klä sedan den stekta sidan med oxmärg
och värm i ugn 150 grader i 3 minuter. Strö över bröd och rosmarin och servera några kokta lökar samt kålrotspurén till rätten.

Från reportage i Vin&BarJournalen nr 1/08. Recept från Tommy Myllymäki.