Lammfärsbiffar med endiver och mango chutney youghurt

Lammfärsbiffar med mynta och vitlök
4 portioner

2 vitlöksklyftor, hackade
1 ägg
2 dl mjölk
2 dl mynta, hackad
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
500 g lammfärs
1 msk smör
1 msk olja

Blanda alla ingredienser till biffarna utom färsen. Tillsätt färsen sist och blanda till en ganska lös smet. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och klicka ut cirka 10 små biffar.
Stek i max 3 minuter på varje sida. Servera med mango chutney-yoghurt och stekta endiver.

Stekta endiver
4 portioner

2 endiver, delade
1 msk smör
2 krm salt
½ krm peppar

Stek endiverna mjuka i 3-5 minuter på medelvärme i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

Mango chutney-yoghurt
4 portioner
2 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
1 dl färsk koriander, hackad
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Blanda alla ingredienser till mango chutney-yoghurten.

Dryckestip
Boirà Sangiovese 2007, varunr 32431, 85 kr. Ett ekologiskt, rött vin av organiskt odlade druvor från regionen Marche i mellersta Italien. Producent är Cantine Volpi. Det mörkt röda vinet har bra fruktighet, komplexitet och syra.

Recept Sara Begner COOP. Recept ur Vin&BarJournalen 2 2009.