Ljunggren blir ännu råare

Restaurang Ljunggren på Götgatan i Stockholm lanserar i dagarna Råbaren med ambitionen att ta rawfood i Sverige till nästa nivå. Fokus ligger på gastronomisk rawfood, fine dining med en rå twist och nordisk sashimi med hållbart och gott som viktiga ledord.
– Vi är så stolta över vad vi lyckats få Råbaren att representera i form av smakkombinationer, matestetik och skönt häng. Det känns också bra att satsa på råvaror från hållbart fiske och med ekologisk omsorg, säger Lina Jeppsson, restaurangchef.

I nya Råbaren serveras alltså gastronomisk rawfood. I största möjliga mån är råvarorna ekologiska, närodlade och fiskarna i den nordiska sashimin kommer från bra vatten. Givetvis blir det också  barhäng, med fokus på gin och champagne. Ljusgården i Bruno-gallerian, där Råbaren är belägen, har fått en uppfräschning i samarbete med arkitektbyrån Boys don’t cry. Restaurang Ljunggren menar att med Råbaren, kökschefen Joakim Karlsson, rawfood-kocken Rickard Holmberg och den nya inredningen på plats kan restaurangens råa idéer äntligen förverkligas.

rabaren