Månadens recept i augusti – Somrig potatissallad

Mikaela Karlsson, som läser Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet på högskolan i Halmstad, var en av finalisterna i tävlingen Årets Studentkock – tema potatis. Hennes bidrag Somrig potatissallad är en mycket enkel rätt att tillaga där ingredienserna i rätten ”gifter sig” med varandra.

4 portioner

8 potatisar färskpotatis eller varför inte en god Amandine
1 rödlök
50 g soltorkade tomater
Ruccolasallad (valfri mängd)
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk senap (Dijon, fransk eller vad som finns hemma)
100 g fetaost

Lägg tomaterna i blöt en liten stund. Koka potatisen och låt dem svalna, skär sedan upp dem i stora bitar. Skär tomaterna i tunna strimlor och hacka rödlöken.

Blanda samman potatis, tomater, rödlök och ruccolasallad i en skål.

Rör ihop olja, vinäger, senap, salt och peppar och häll sedan blandningen över potatissalladen. Toppa salladen med fetaost.

Servera salladen som en lättlunch eller tillsammans med det som ligger på grillen.