Martinibaren

Martinibaren
Nordic light hotel
Vasaplan 7, Stockholm
www.nordiclighthotel.se

Årets nyskapare

Bartendrarna på Martinibaren tar Dry Martinin på allvar och gästerna kan kombinera sin Martini enligt över hundra olika recept. Välj bland tio olika ginsorter, eller tio olika vodkor. Alla blandas med Noilly prat-vermouth, sedan har du flera tillbehör att välja bland, som två olika sorters oliver, citronskal eller varför inte olivolja.

Vid halv tio-tiden är det fullt vid borden och bokstavligen högt i tak, flera meter. Martinibaren ligger i anslutning till Nordic Lights hotellreception som är superdesignad och loungigt cool. Det är en bar att stå och känna sig snygg i, eller slå sig ned vid något av de låga borden, drajjan i handen som en given accessoar.

Det går att beställa en Martini utanför menyn också. Bartendrarna gör gärna en klassisk Pink Martini med Angostura bitter, eller varför inte en Gibson med syltlök istället för oliv? Själva rekommenderar de någon av de eget smaksatta gin- och vodkasorterna.
  – Vi har till exempel en gin smaksatt med citrongräs, som garneras med lakritsremmar från Malaco, förklarar barmästaren Henrik Gillberg.
  – Citrongräset och lakritsen gifter sig perfekt.

I högtalarna: Från svartvitt klassiskt till rosafärgad disco
Typisk gäst: Nyfiken och väldigt barintresserad stockholmare
Serverar helst: Supertorr chopinvodka

« Tillbaka till vinnarna och finalisterna