Midsommar-sangria

1 flaska vitt vin
1 flaska mousserande vin
1 citron
1 apelsin
10-15 rensade jordgubbar
6 cl Grand Marnier

Skiva citron, apelsin och blanda med
jordgubbarna.

Placera samtliga ingredienser i en glaskanna eller stor skål, förutom det mousserande vinet.

Låt hela blandningen stå kallt, gärna över natten för att dra ut smaken från frukt och bär.

Foto: Kent Pehrzon

När det är dags att servera, häll över det välkylda mousserande vinet.

Gör ett större isblock genom att frysa en tetra med vatten, det ser snyggt ut om du lägger med bär som fryser in i blocket. Använder du mindre isbitar riskerar drycken att bli snabbare utspädd.

Blanda i lite sockerlag för mer sötma.

Beräkna cirka 25 cl färdig dryck till varje gäst.

 
Från Vin&BarJournalen nr 3/07. Drinkrecept av Martin Bergqvist.