Nillas falska småländska ostkaka på zucchini

Nedan hittar du receptet på ostkakan som refererades till på ledarsidan i Vin&BarJournalen nummer 2, 2011. 

Ingredienser till två mindre ostkakor

ca 1-1,3 kg zucchini
1 dl socker
2 ägg
4 dl mjölk
4 msk vetemjöl
25 sötmandlar
6-7 droppar bittermandelolja (
eller 4 malda bittermandlar)

Tillagning:
Skala och förkoka zucchinin tills den är mjuk, ca tio minuter. Mosa med en gaffel och krama ur all vätska, annars blir ostkakan vattning. Mät upp en liter zucchini och ställ åt sidan.

Skålla mandeln och mal eller finhacka den och blanda med alla övriga ingredienser. Smeten ska vara ganska lös men ej vattnig. Häll blandningen i två smorda, mindre ugnsfasta formar, var noga med att det inte blir högre än 3-4 cm.

Grädda i ugnen i 45 minuter på 200 grader och servera med rårörda jordgubbar och lättvispad grädde.