Nr 1 2011

Innehåll #01 2011

Glasklart i de djupa skogarna
Glasbaren i Kosta, en bar helt i glas som fungerar som ett gnistrande galleri.

Erika Lagerbielke – en av Sveriges främsta glasdesigners
Den personliga uppfattningen äralltid rätt. I alla fall om man ska tro en professor i glas.

Rena glas en god affär
Primewinebar i Stockholm har glas anpassade för varje vins speciella egenskaper.

Godast med öl i tunna glas
Öl är godast i tunna glas, menar Jerry Lindahl.

Välkommen till Saluhallen i Uppsala
Svenska gårdsostar och charkuterier från Kravcertifierade gårdar lovar det bästa.

Pontus! tänker nytt och större
Vin&BarJournalen var på plats när restaurangen öppnade 2007. Dags att se vad som har hänt sedan dess.

Hemingways kök
För snart femtio år sedan dog den amerikanske författaren Ernest Hemingway. En titt i hans kök ger oräkneliga fängslande historier.

I varje nummer

Wälkom to…
Premiär för Wälkom to Knohult och årets första Vin&Bar Journalen. Kan inte bli bättre, enligt Jonas Bergholm.

På gång
Tips, trender och produkter. Bibbis vinsvep.

Vin&BarJournalen testar
Bibbi Nilsson har besökt varumärkes- och designbyrån Motherland, som arbetar med förpackningar i 16 olika länder.

PÅ MENYN
Gastro i Helsingborg har år efter år lyckats att hålla sig i det absoluta toppskicket. Frågan är hur?

Läst om mat och dry ck
Redaktionens senaste bokfavoriter.

Panelen
Svarar på allt, nästan.

Nyhetsprovning
Februari, årets kallaste månad, bjuder på ett flertal fylliga viner som håller värmen uppe.

Chokladakademien
Årsmötet är avklarat och årets mål för akademien är att få igång fler roliga aktiviteter.

Vin&BarSällskapet
Kanonpris på bourgogneglas från Riedel och fyra buteljer 2009 Côtes-du-Rhône Vielles Vignes.

Avsluta sött
Njut av Bibbis vintriga chokladterrin i tre lager!

Omslag: Melker Dahlstrand