Nr 1/2010

Innehåll Nr 2010 

Världslig skumpa
Bra bubbel kan du hitta på oväntade ställen, Bibbi Nilson gör ett mousserandevin-svep och ger dig tips på vägen.

Swedish Taste
Följ med oss västerut, till restaurangen där man kombinerar lekfullhet och elegans.

På Kåken
Vi har pratat böcker och gin med Mathin Lundgren, en av huvudstadens skickligaste och mest välklädda bartenders.

Hisnande Härjedalen
En dröm för alla som gillar att kombinera naturskön skidåkning med matstopp av rang. Krubb, vin och njutning är det bärande temat för vår tripp till Funäsdalens obygd.

Dubbelt så bra
Vinnörden LiseLotte Wanre Östlund tipsar om bra brasserier med vinlistan som utgångspunkt.

Whiskylingo
Har du funderat över varför whiskyn heter så konstigt?
Lars Melin, docent i nordiska språk, har svaren.

I varje nummer

PÅ GÅNG
Tips trender och prylar. Bibbis vinsvep.

RIESLING – DEN MÅNGSIDIGA DRUVAN
Vinexperten Magnus Waern berättar om sin favoritdruva.

LÄST OM MAT OCH DRYCK
Redaktionens senaste bokfavoriter.

NYHETSPROVNING
Magnus Waern provar nyheter från aktuella dryckessläpp på Systembolaget.

CHOKLADAKADEMIEN
Ordföranden lyssnar på kakodoftande toner och berättar om det nya medlemsåret.

PANELEN
Svarar på allt, nästan.

VIN&BARSÄLLSKAPET
Vinlåda med sydafrikanskt från Tryffelsvinet, halva priset på Vin&Sprithistoriska Museet och Absolutweekend på Åhus Gästgivaregård.

AVSLUTA SÖTT
Mästaren och nestorn Jan Hedh bjuder på baba au rhum, en fransk klassiker.