Nr 2/2009

Innehåll #02 2009

La Gott i Jönköping
Riktiga praliner i påskägget – Ju mer jag lär mig om kakao, desto fler möjligheter öppnar sig till nya intressanta smakkombinationer, säger Lennart Landh, chokladkonditor och ägare av företaget
LaGott i Jönköping.

Domaine Weinbach
Viner i en klass för sig Kvinnorna Faller på Domaine Weinbach är färgstarka och skiljer sig från mängden. Förklaringen till framgången är enkel – de vågar ta risker!

Brut Bar
Brut BarChampagne och skaldjur i Prinsens källare Anrika Prinsen på Mäster Samuelsgatan i Stockholm har nyss öppnat läcker champagnebar.

Grönare buffé
Kocken Sara Begner bjuder in till helgbuffé med gröna förtecken. Hon låter spännande kök från hela världen leta sig in bland de gamla påsktraditionerna. Grönt står för mera grönsaker – och ekologiskt
eller Kravmärkt. Även i glaset.

Ein Weizenbier, bitte!
Intresset för det lätta och friska veteölet ökar i Sverige. En av de bästa veteölen görs vid världens äldsta bryggeri – Weihenstephan i Bayern.

 

ekfat.jpgKrokig väg mot toppen
Magnus Waern har gjort en intressant djupdykning i vinlandet Chile. En svajig historia från motgång till framgång. Och så en viss förvirring när det gäller druvsorterna 

 

 

 


I varje nummer

PÅ GÅNG
Tips, trender och prylar. Bibbis vinsvep.

NYHETSPROVNING
Vinskribenten Magnus Waern provar nyheter från aktuella dryckessläpp på Systembolaget.

CHOKLADAKADEMIEN
Kvalitetstrend i kakaovärlden – småskalighet och mångfald.

PANELEN
Svarar på allt, nästan.

BIBBIS VINSVEP
Aktuellt i dryckesvärlden.

LÄST OM MAT OCH DRYCK

VIN&BARSÄLLSKAPET
Kanonpriser för medlemmar. Unika viner från Toscana, weekend med smakupplevelse på Bjertorp Slott, smarta vinkylaren Ravi.

AVSLUTA SÖTT
Pålitlig och populär paj.