Nr 2/2010

Nr2 2010  

Alexandras gästabud
Alexandra Pascalidou berättar om sin egen matresa och bjuder på grekiska läckerheter.

En ny Epok
Okomplicerade klassiker som sej Grenoble och ananastarte med rom-zabaione på en av Stockholms charmigaste restauranger.

En crusta på Grand Hotel
Följ med till baren som varit lundabornas givna festställe sedan 1899.

Cannes – en doft av saltvatten och champagne
Stjärnbeströdda kök, mysiga matmarknader och fina barer. Så lever du det goda livet på Rivieran.

Baka i påsk
Håll ugnen varm inför en av våra största mathelger.

Vinordic
Vi har tagit tempen inför vårens stora dryckesmässa.

 

I varje nummer

PÅ GÅNG
Tips trender och prylar. Bibbis vinsvep.

VIN&BARJOURNALEN TESTAR
Kan ett vin egentligen bedömas med en enkel siffra? Bibbi Nilsson söker svaret och testar ett vinprovarprogram online.

LÄST OM MAT OCH DRYCK
Redaktionens senaste bokfavoriter.

NYHETSPROVNING
Magnus Waern provar nyheter från aktuella dryckessläpp på Systembolaget.

CHOKLADAKADEMIEN
Olle Mossberg bjuder på småkakor spetsade med kakao.

PANELEN
Svarar på allt, nästan.

VIN&BARSÄLLSKAPET
Toscanska finviner, vårweekend i Prag och kvalitetskärl från Cristel.

AVSLUTA SÖTT
Himmelskt goda drömmar.