Nr 3/2011

Innehåll #03 2011

En riktigt stjärnkock strålar i Göteborg
Håkan Thörnström har alltid vetat att han skulle bli kock. Och när han äntligen släppte tanken på att få en stjärna i Guide Michelin, då kom den. Och en tår…

Helsing – bland skrönor och modernt bartänk
Från gammalt trettiotalshotell till en modern hotell- och restauranganläggning med en speciell drinkfilosofi och en spejsad inredning.

Fixa ”värsta” picknickkorgen
Vin&BarJournalen fick följa med när Ellen och Thorbjörn bestämde sig för att gå loss ordentligt med plånboken och ordna en riktig lyxpicknick.

På gastrotur i Österbotten
Bara ett litet hav skiljer oss åt. Men väl på andra sidan Östersjön, går det alldeles utmärkt att prata svenska mest överallt. Finlandssvenskan är det dominerande språket längs kusten.

Svenska kvalitetsviner inom tio år – ingen utopi
Eldsjälen och projektledaren för Vinlandet Sverige, Christina Skjöldebrand, har en vision: inom tio år ska Sverige ha duktiga vinmakare och producera egna viner av hög kvalitet.

Vin&BarSällskapet
Rosé, rosé, rosé! Inte en utan två finfina speciallådor med rosévin erbjuds alla medlemmar i Vin&BarSällskapet. Och till riktigt bra priser. Lyxa till det ombord på St. Peter Line till S:t Petersburg. Lyxfrukost på köpet när du bokar kryssning senast 15 juli. Besök vänliga Värmland och Dömle herrgård, som lockar med specialpris i augusti.

I varje nummer

En grymtning kan göra skillnad
Det man inte kan har ord för kan uttryckas med hjälp av kroppsspråket.

På gång
Tips, trender och produkter samt Bibbis vinsvep.

Vin&BarJournalen testar
Bibbi Nilsson har hälsat på hos Jämtlands vingård och pratat fruktdrycker med Jan-Anders Jarebrand.

Chokladakademien
Rickard Wallgren och en jury har ägnat sig åt chokladprovning med efterföljande bedömning och korat sin mörka favorit.

Nyhetsprovning
Majviner, juniviner och sommarviner.
Fyra fullspäckade sidor med alla nyheter.

Panelen
Svarar på allt, nästan.

Läst om mat och dryck
Från 100 ostälskare till hundra romare.

Av sluta sött
Rostade briocher med lemoncurd och färska bär och ett glas Roederer champagne till. Det blir inte bättre!

Omslagsfoto: Johan Wingborg