Nr 4/2009

Innehåll #04 2009

Nya tider för klassiskt vinområdex
Med mer än 3000 hektar odlingsytor erbjuder vinerna från Châteauneuf-du-pape på varierande kvalitet och karaktär. Vinskribent Bibbi Nilsson guidar.

Restaurang Esperanto
– öppnar dörren till det gränslösa köket! Följ med in i restaurangen som skapar samtalsämnen, både runt bordet och långt efter besöket.

Whiskykrogen nummer ett

Whiskykrogen nummer ett
Den här krogen har inte bara Sveriges, utan sannolikt också ett av världens största utbud av whisky. I baren på Hotel Skansen i Färjestaden på Öland kan man välja mellan 1 200 sorters whisky.

Choklad & Dryck
Vad dricker man till utsökt choklad och till chokladdesserter? Läckra tips från Vin&BarJournalens kunniga dryckesskribenter.

Tacka Bayern för tyskt öl

Tacka Bayern för tyskt öl
Ölexperten Jerry Lindahl rätar ut eventuella frågetecken.

I varje nummer__________________________

PÅ GÅNG – tips, trender.

LÄST OM MAT OCH DRYCK

BIBBIS VINSVEP
Aktuellt i dryckesvärlden.

NYHETSPROVNING
Vinskribenten Magnus Waern provar nyheter från aktuella dryckessläpp på Systembolaget.

CHOKLADAKADEMIEN
Succé för Anna Carli – från pralinkurs till egen chocolateria.

PANELEN
Svarar på allt, nästan.

VIN&BARSÄLLSKAPET
Kanonpriser för medlemmar. Prisat portugisiskt till specialpris, skön weekend på Villa Söderås och läckra
dessertskålar.

AVSLUTA SÖTT
Knaprig sensommarpaj