Nr 5/2010

Innehåll Nr 5/2010

 

 

De långa måltidernas årstid är här
Även säsongen för långsam matlagning, enligt Pia Bendel.

På gång
Tips, trender och prylar. Bibbis vinsvep.

Vin&BarJournalen testar
Bibbi Nilsson och kockarna Karl Nilsson och Mathias Persson på 3Kök i Karlstad frestar med inspirerande recept där du tillåts freestyla med smaksättningen. Dryckestips till alla rätter.

Le Bistro Garage serverar svenskfranska klassiker i Umeå
Enkel och prisvärd mat gjord med fingertoppskänsla.
Vi träffar personerna bakom, Peter Stenmark och Jacob Markström, både med finediningbakgrund.

Sveriges tredje bästa restaurang ligger i Göteborg
Vi har besökt Kock&Vin. Krogen som kom på tredje plats på listan över Sveriges bästa restauranger i White Guide.

Smakfulla Istanbul
Den ena foten i Europa, den andra i Asien
Möt Istanbuls rika mat- och dryckeskultur, ett resultat av den dynamiska region landet utgör.

Kaffe och avec en välsmakande kombination
Vi har gjort en djupdykning bland kaffekoppar och avecglas och pratat med några av experterna i branschen.

Prag idag
En guide till guldkornen och de lite mer svårfunna restaurangerna, vinbarerna och ölställena. Ett historiskt och modernt smörgåsbord

Nyhetsprovning
Rött är roligast och de nya årgångarna står för huvudparten av fynden.

Chokladakademien
Ordförande Rickard Wallgren resonerar kring bäst-före-datum och berättar om succéövningen
Prova som proffsen.

Läst om mat och dryck
Redaktionens senaste bokfavoriter.

Panelen
Svarar på allt, nästan.

Vin&BarSällskapet
Toscanska finviner, gourmethelg på Korstäppans

Herrgård och en exklusiv provning med champagnegurun Bruno Paillard.

Avsluta sött
Italienskt, enkelt och gott.