Nr 6/2009

Innehåll Nr 6

A lá portvinsmetoden
Vinskribent Bibbi Nilsson tittar närmare på en av julens höjdare – portvinet.

Mat och dryck i jul Jerry Lindahl tipsar om dryck.
Recept-tips för julbordet.

En dröm i choklad
Bibbi Nilsson och chocolatier Anna Carli har tagit fram recept på pralin med julens smaker.

Lätt att snöa in på is
Kliv in i en bar av fruset vatten.

Köksmästarens bästa hummertips till nyår
Daniel Frick på nya B.A.R hjälper dig med nyårshummern.

Cognac – en resa för alla sinnen
Följ med på en tur i historia, gastronomi och väldoftande njutning.

Atlas över världens viner
Magnus Waern recenserar nya översatta verket World Atlas of Wine.

Whisky till maten, tack
Prisad kokbok med whisky både i och till maten

 

I varje nummer

PÅ GÅNG
Tips, trender.

BIBBIS VINSVEP
Aktuellt i dryckesvärlden.

NYHETSPROVNING
Vinskribenten Magnus Waern provar nyheter från aktuella dryckessläpp på Systembolaget.

CHOKLADAKADEMIEN
Festivalåret som gått.

LÄST OM MAT OCH DRYCK

PANELEN
Svarar på allt, nästan.

VIN&BARSÄLLSKAPET
Kanonpriser på viner till nyårsmiddagen, vinprovarglas från Riedel och skön helg på Hennickehammar.

50 AVSLUTA SÖTT
Kraftfull Christmas Cake med kristyr.