Nr 6/2010

Innehåll #06 2010

Årets Julspecial
Vad har en minister, en tv-kock, en filmstjärna, en radioprofil och vår egen vinskribent gemensamt?
Jo, allihop njuter de av allt gott som ett ”riktigt” julbord har att bjuda på.

Snart dags för ett gott julöl
Riksbankens IT-tekniker Bo Kullmar har provat runtikring 10 000 olika öl och vet hur man ska beskriva ett öl. Missa inte ”Bosses” tips på fem julöl som sätter fart på smaklökarna.

Hambergs fisk agnar med närodlat
Följ med till Uppsala och smaka på kvalitetsfisk.
Fisk- och skaldjursrestaurangen Hambergs egna inläggningar på krikon är också värt att prova.

I varje nummer
En liten tid vi leva här…
…och då gäller det att inte slarva bort den gåvan, enligt Anders Forsström.

På gång
Tips, trender och produkter. Bibbis vinsvep.

Vin&BarJournalen testar
Varför ska man bry sig om att odla mot naturens principer…? Bibbi Nilsson berättar hur det är möjligt med vinodling på kyligare breddgrader.

Nyhetsprovning
Som sig bör dominerar det röda utbudet med betoning på kraftfullhet i november och december.

Chokladakademien
Ordförande Rickard Wallgren slår fast att högsäsongen för chokladmässor är över för i år men ger ett ett litet adventspysseltips inför nästa högsäsong – JULEN.

Panelen
Svarar på allt, nästan.

Läst om mat och dryck
Redaktionens senaste bokfavoriter.

Vin&BarSällskapet
Priorat – Kultregionen som blivit Spaniens exklusivaste vinregion, mousserande viner från Sydafrika, skön whiskyprovarhelg på Hotel Skansen.

Avsluta sött
Avsluta julbordsfrossandet med Bibbis vintiga chokladbrylé!