Ny krog på Liseberg

Fredagen den 12 juni är det invigning av Lisebergs Wärdshus. Det är en av parkens äldsta byggnader som har totalrenoverats och fått ny restaurangdel och ny bar.
– Vi har skapat en restaurang "på stan", en krog som ska räknas in bland Göteborgs riktiga toppkrogar, förklarar Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Restaurant AB i ett pressmeddelande.
Köksmästare är Jerker Andersson som tidigare har arbetat på bland annat Läckö Slott och Elite Plaza Swea Hof. Restaurangen har fått en ekologisk profil där råvarorna kommer att anpassas efter säsong och tillgång. Det kommer även att finnas ett stort utbud av viner, framförallt ekologiska.
– När man jobbar med ekologiska och närproducerade produkter kan man inte köpa några större mängder. Därför kommer vi att servera exempelvis lammfilé ena veckan och odlad torsk nästa vecka, berättar Jerker Andersson.
Lisebergs Wärdshus följer nöjesparkens öppettider och festvåningen är öppen för bokningar året runt.