Ny tv-kanal för alla matglada

I höst blir det premiär för en helt ny tv-kanal, Nordic Food Channel, med fokus på lokalt odlad och hälsosam skandinavisk mat.

Bakom den nya tv-kanalen står ett antal personer med lång erfarenhet av att producera mat-tv. VD är den ungerske tv-producenten och entreprenören Pál Milkovics och kanalens kreative chef är Sami Garam, välkänd finsk tv-kock.
 
– Vi får feedback hela tiden, från människor som vill laga bättre och mer hälsosam mat på lokala råvaror. Det är därför vi startar kanalen, säger Sami Garam.
 
Nordic Food Channel omfamnar det gröna – ekologiska råvaror utan tillsatser. Målet är att folk ska lära sig mer om vilken mat som är lokalt odlad och vilka grödor som är i säsong. Med de kunskaperna kan man sedan göra hälsosamma och medvetna val när man handlar. Programmen kommer att göras i en social och familjerelaterad miljö.

– Att laga mat är viktigt. Till och med en stjärnkock i Guide Michelin kommer att laga mat tillsammans med sin familj hemma, skrattar Sami Garam.

Nordic Food Channes börjar sina sändningar via kabelnätet i Finland i september och senare i höst i Sverige, Norge och Danmark.