Nyheter April 2008

Kalla såser för heta grillkvällar
Lagom till svenskarnas efterlängtade grillsäsong lanserar Heinz fem kalla såser, som kan kombineras med sommarens grillrecept. Barbecue, Vitlök, Curry Mango, Tomat och oliv samt Hot Chili är smakerna som finns tillgängliga på butikshyllorna från och med slutet av april. Kalla såser är ett nytt inslag i Heinz produktutbud, som självklart domineras av den populära ketchupen.– Kalla såser är en naturlig uppföljning eftersom vi har en så stabil andel Heinz-älskare. Vissa personer kommer alltid att välja ketchup framför andra tillbehör, men de kalla såserna är ett bra alternativ till exempelvis grillat. Framförallt innan semestern drar igång och man har ont om tid är det skönt att kunna ställa fram färdiga såser, säger Sophie Rietz-Elvefors, marknadschef på Heinz.De fem kalla såserna kommer att finnas tillgängliga i butiker över hela landet från och med slutet av april. Priset per flaska kommer att ligga strax under 20 kr.(18/4)
     

Två Grand Golds till Jacob’s Creek
på 2008 Vinitaly International Wine CompetitionGrand Golds tilldelades Jacob’s Creek flaggskepp, 2001 Johann Shiraz Cabernet och Jacob’s Creek Sparkling Rose.Dessa internationella hyllningar bekräftar den höga kvalitet vi finner bakom Jacob’s Creek etiketter. – It’s the best wine we make under Jacob’s Creek, so it’s a fantastic result to achieve international recognition for this wine and adds to its already impressive medal tally of 79 medal wins, säger Orlando Wines Chief Winemaker, Bernard Hickin om guldvinnaren 2001 Johann Shiraz Cabernet.Jacob’s Creek Sparkling Rose som blev en guldvinnare i Vinitaly International Wine Competition lanserades så sent som 2005 och är alltså ett relativt nytt tillskott i Jacob’s Creek familjen. (18/4) 
     

Fredrik Lindfors – Årets Bartender 2008
När den samlade Sverigeeliten var på plats på Trädgården i Göteborg igår, den 13 april, bjöds det på flairshower varvat med cocktailtävlingar. Den 21-åriga Fredrik Lindfors tog hem segern som Årets Bartender 2008 i seniorklassen. Fredrik som arbetar som assisterande barmästare på Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm är trots med sin ringa ålder redan en stjärna bakom bardisken. Fredrik, som tävlade för första gången förra året, då som junior i SM i drinkblandning var nöjd med att ta sig till finalomgången.

I årets upplaga av Årets Bartender gällde det att skapa den bästa afterdinner-cocktailen utifrån teknik, smak och utseende. Hans söta skapelse med kola, vanilj och choklad döptes till Ebony & Ivory. Till publikens stora entusiasm bjöds det på flairshower där Johannes Kinch från Europeiska Bartenderskolan i Stockholm blev Årets Flairtender 2008 Därmed försvarar han sin titel från förra året. Han vann med bidraget Berry White, en fancy drink med smak av bland annat vanilj och kokos. I början av oktober får Fredrik Lindfors och Johannes Kinch åka till Puerto Rico för att representera Sverige i World Cocktail Competition. (14/4)
     

Daniel blev Årets Barista
Nyligen avgjordes Barista Cup och Beige Award – det svenska mästerskapet i professionell baristakonst. Daniel Remheden tog hem segern i Barista Cup och fortsätter nu jakten på ett VM-guld. Nu väntar hårdträning inför världsmästerskapet i Köpenhamn i juni. Daniel Remheden var den av de tävlande baristorna som lyckades bäst att under 22 minuter servera juryn fyra espresso, fyra cappuccino, fyra caffè latte och fyra exemplar av en signaturdrink (egenkomponerad espressobaserad dryck). Daniel är 31 år och har arbetat som barista i sju år. Sex finalister gjorde i Stockholm under måndagen upp om titlarna Årets Barista 2008 och Beige Champion 2008. Förutom Daniel som blev ”Årets Barista”, tog Peter Frennhoff förstapriset i Beige Award som avgjordes samtidigt. (14/4)