Ostroncocktail med blomkålspannacotta

(4 personer)

1 schalottenlök
1/2 blomkål
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 blad gelatin


1,5 dl champagne
1 gelatinblad


8 st ostron
olika örter dill, persilja, körvel)
olivolja
brioche croutonger
Avruga kaviar

Foto: Janne Danielsson

Skär blomkål och schalottenlök i små bitar.
Koka i mjölk/grädde blandning till den är mjuk.
Mixa till en slät kräm.
Tillsätt gelatin och fyll i stora cocktailglas.
Ställ kallt.

Champagnegelé:
Smält gelatinbladet i lite champagne i en kastrull på spisen.
Fyll på med resten av champagne och ställ kallt.
Innan gelén stelna fördela den på blomkålspannacottan.

Ostron:
Öppna och skär loss ostron.
Se till att allt smuts är borta.
Dela ostron i två tre delar.
Placera i cocktailglas och garnera med en liten örtsallad.
Marinerad i olivolja och toppa med brioche, croutonger och Avruga kaviar.

 
Från reportage i Vin&BarJournalen nr 5/06. Recept från restaurang GQ.