Oxkind och fylld grisfot

Den 14 oktober börjar köksmästare Ulf Kappens klassikervecka på Pontus by the Sea, på Skeppsbrokajen i Stockholm. På menyn finns förrätter som knaperstekt kalvbräss och oxsvansconsommé, bland huvudrätterna märks fylld grisfot och tre varianter på oxe – roulad, kind och svans. Även efterrätterna är klassiska med flamberade crêpes och chokladmousse. Hela menyn utstrålar långkok, matkultur och hantverk. Går menyn hem även hos de yngre restauranggästerna?
– Visst är de här klassiska recepten populära även bland yngre. Ett fåtal människor gör egna långkok hemma och många styckningsdetaljer är desssutom svåra att få tag på i vanliga butiken. Det finns en stor nyfikenhet på traditionella vällagade maträtter, säger Ulf Kappen som tidigare arbetat på stockholmskrogarna Gyldene Freden, Clas på hörnet och Eriks. Klassikerveckan pågår mellan 14 och 18 oktober.