Pampig Pumpapaj

4 portioner

Pajdeg
1 sats färdig pajdeg
eller: Knappt 3 dl vetemjöl 100 gram margarin 3 msk vatten Ev en nypa salt Mixa ihop och låt vila i kylen i minst en timme.

Fyllning
1 medelstor pumpa
1 msk matolja
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen kardemumma
1 tsk salt
4 ägg
2,5 dl honung
1 dl mjölk
1 dl grädde

Sätt ugnen på 165 grader. Dela pumpan på mitten och tag ur kärnorna. Smörj in skalet med lite matolja.
Placera pumpan med snittytan nedåt på en plåt. Sätt in i ugnen. Pumpaköttet ska vara mjukt när det är klart. Känn efter med en sticka eller gaffel.
Tag ut pumpan och höj värmen till 200 grader. Skrapa pumpaköttet från skalet efter en stunds vila.
Mosa eller mixa pumpaköttet så att det blir till en puré.
Blanda 5 dl av purén med kryddor och salt. Vispa ner ägg, honung, mjölk och grädde.
Klä en mjölad pajform med pajdegen och häll i fyllningen.
Baka pajen i cirka 50 minuter, tills fyllningen är fast i mitten.
Låt svalna på ett galler.