Pecoroino och vita chokladkex

En kombination av sött och salt. Kexet andas rödvin. För sig saknar det sällskap, tillsammans med vinet byter både dryck och kex smak till något nytt och mycket, mycket gott. Perfekt snacks om ni har någon timme kvar till middan.

100 g pecorionost
80 g vit choklad
100 g smör
130 g mjöl, drygt 2 dl
1/2 krm cayennepeppar
10 g havsalt
Till degrullarna:
1 kruka rosmarin
100 g pumpakärnor
några kvistar färsk rosmarin
ca 50 g riven vit choklad

Gör så här:
Riv ost och choklad fint. Blanda samman med smör, mjöl och salt.
Forma till rullar i den storlek som ni önskar på kexen sedan. Rulla degrullarna i garneringen.
Ställ svalt en stund eller över natten.
Skiva tunna skivor, ca 3-4mm. Lägg up på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i 180 grader ca 5 minuter. Chokladen gör att kakorna snabbt får färg. Går det för snabbt så att kakorna inte blir gräddade ända in i mitten, sänk värmen något. Får ni garnering över kan man strö detta ovanpå kakorna.