Picasso Restaurang & Bar

Picasso Restaurang & Bar
Kristinelundsgatan 13, Göteborg

Sveriges bästa cocktailbar

Picasso Restaurang & Bar är något av en katt bland hermeliner. Det är en bättre familjeägd kvarterskrog med en medelhavsinspirerad meny, där pizzor utgör en stor del. Enkelt kan tyckas. Men, skenet bedrar. För vid baren händer något. Drinklistan presenterar ett 70-tal drinkar – allt från cocktails, longdrinks, caipiriñhas och kaffedrinkar till de egna favoriterna. Till det kommer den digra avecavdelningen, som dessutom är riktigt prisvärd.

  – Från början var Picasso ett riktigt hak, berättar Kajsa Söderberg som tog över restaurangen för åtta år sedan tillsammans med sin man och som avsevärt har höjt standarden.

  – Vi har lärt stammisarna och gästerna att istället för att bara dricka en stor stark, först dricka vin och sedan cocktails.

Stammisarna agerar ofta försökskaniner när nya drinkar ska tas fram av Kajsa Söderberg och sonen John som är barmästare. Till exempel den egenkomponerade aperitifen Avenyn, med mörk rom, martini rosso och på det en skvätt Jägermeister.
  – Den har en ganska mogen smak, säger 24-årige John Söderberg.

Här finns ett nyskapande, ett genuint intresse för baren samtidigt som cocktail-traditionen förs vidare. Och pizzorna är dessutom himmelska.

I högtalarna: James Brown
Typisk gäst: Mycket stammisar, hotellgäster och turister som vågat sig bortom Avenyn
Serverar helst: Den egenkomponerade aperitifen Avenyn

« Tillbaka till vinnarna och finalisterna