Prima vin till primör

Snart är det dags för sparris – och då vill du säkert gärna till den ha ett torrt och fruktigt Alsacevin. Det ska ha frisk syra och gärna milda toner i smaken av päron och citrusfrukter. Då kan du gärna testa Turckheim Pinot Blanc Organic K

Turckheim Pinot Blanc Organic 2016, Nr 1002, 112 kronor

Och förresten … varför inte också prova ett nytt recept som passar till detta vin?

SPARRIS MED PARMESAN OCH CITRONKRÄM

För fyra personer.
Tillagningstid 15 minuter.

Citronkräm
100 g smör rumstempererat 1⁄2 citron
1 kruka körvel
salt

Sparris och garnityr
12 vita sparrisar
1 bit parmesanost

  1. Vispa smöret, gärna med elvisp, blanda ner zest från en halv citron och några droppar citronjuice, hacka tio vippor körvel och blanda ner, smaka av med salt.
  2. Skala den vita sparrisen från toppen. Koka upp ett lättsal- tat vatten och lägg i sparrisen cirka sex minuter (beroende på tjocklek)
  3. Lägg upp den varma sparri- sen på en tallrik, lägg på en klick smör och hyvla sedan över parmesanost. Garnera med körvel. För mer smak: riv parmesanost och strö över.