Rimmad gös med ostronemulsion, äpple och kryddpeppar

4 port

200g skinnfri gösfilé
6 grebbestadostron
1 äggula
1msk champagnevinäger
2dl matolja
1 rött äpple tärnad i 1x1cm tärningar
1 rödbeta tunt strimlad
1msk malen kryddpeppar
Körvel och krasse till garnering

Gör så här
Skär gösen i tärningar om 1x1cm, knäck 3 ostron och häll dessa med spad och allt över gösen och låt detta stå och dra minst 2 timmar.

Krydda sedan gösen med salt och servera. Knäck resterande ostron och lägg dessa i en mixer tillsammans med äggula och vinäger tillsätt matoljan droppvis tills du har fått en majonnäs smaka av med salt samt ev. mer vinäger. Lägg den tunt strimlade rödbetan i iskallt vatten någon minut innan servering. Applicera sedan alla ingredienser på talriken i ett slags oordnat kaos.

Dryckesrekommendation
Brundlmayer ried käferberg 2006,
Grüner veltliner, nr 98362, 295kr.

Från reportage i Vin&BarJournalen nr 1/08. Recept från Tommy Myllymäki.